Marieke Broers

Marieke

‘Yoga helpt om te aarden’

‘Met Kundalini Yoga kom ik tot rust, zowel geestelijk als lichamelijk.’ Yogadocent Marieke is van oorsprong een enthousiast sporter. ‘Mijn lessen kunnen fysiek pittig zijn. Dat geeft je de mogelijkheid om je eigen grenzen te voelen, te respecteren en soms er juist even overheen te gaan, je kunt vaak veel meer dan je denkt.’

De lessen zijn zeker niet altijd pittig, ze kunnen ook rustiger & meditatiever van aard zijn. Met je volle aandacht aanwezig zijn, bij alles wat je doet en ervaart, is een wezenlijk onderdeel van deze yoga beoefening. En daarin steeds meer leren voelen en luisteren naar je eigen lichaam, die weet heel goed wat er goed voor je is. De intensiteit bepaal je zelf, afhankelijk van je mogelijkheden en je conditie op dat moment. Het ‘fout’ doen bij Kundaluni Yoga bestaat niet, zolang je blijft luisteren naar jezelf.

De les bestaat altijd uit een warming up en een Kriya; een set met een aantal oefeningen die bij elkaar horen. Soms zingen we een Mantra aan het einde of we doen een Meditatie. We sluiten altijd af met een diepe ontspanning, om het effect van de oefeningen goed te laten doorwerken in je lichaam. 

In het begin kan Kundalini yoga even wennen zijn, soms sta je in een vreemde houding, doe je de vuurademhaling, of zing je mee met een mantra. (meditatieve samenzang). Mijn eerste yogadocente zei altijd: kijk maar wat het met je doet… Dat is precies wat ik mooi vind aan deze vorm van yoga: verwelkomen wat je beleeft en ervaart – zonder te oordelen. Het leerde mij een open houding aannemen. Een vaardigheid die ook buiten de yogamat goed van pas komt.

Yoga helpt om te aarden, om rustiger te worden. Ik mis het als ik het niet doe. Ook het lesgeven blijft heel fijn om te doen, dat doe ik nu ruim 12 jaar. Yoga geven, voelt als een voorrecht. En voor de deelnemers een fijn rustpunt in de week. Het is echt even tijd voor jezelf. Wees welkom!

Ik geef les op verschillende locaties: bij SARVATA Centrum voor gezondheid en welzijn, Anahata en in het Cordium

Mail om je aan te melden of voor meer informatie: marieke@beleefyoga.nl

Volg me op Facebook