Marieke Broers

Marieke

'Yoga helpt om te aarden'

‘Met Kundalini Yoga kom ik tot rust, zowel geestelijk als lichamelijk.’ Yogadocent Marieke (41) is van oorsprong een enthousiast sporter. 'Mijn lessen kunnen dan ook fysiek pittig zijn. Dat geeft je de mogelijkheid om je eigen grenzen te voelen, te respecteren en soms er juist even overheen te gaan, je kunt vaak veel meer dan je denkt.. De lessen zijn zeker niet altijd pittig, ze kunnen ook wat rustiger, meer meditatief van aard zijn. Met je volle aandacht aanwezig zijn, bij alles wat je doet en ervaart, is een wezenlijk onderdeel van de yoga beoefening die we doen.

De les bestaat altijd uit een warming up en een Kriya, een set met een aantal oefeningen. Soms zingen we een Mantra aan het einde of we doen een Meditatie. We sluiten altijd af met een diepe ontspanning, om het effect van de oefeningen goed te laten doorwerken in je lichaam. 

In het begin kan Kundalini yoga even wennen zijn, soms sta je in een vreemde houding, doe je de vuurademhaling, of zing je mee met een mantra. (meditatieve samenzang). Mijn eerste yogadocente zei altijd: kijk maar wat het met je doet... Dat is precies wat ik mooi vind aan deze vorm van yoga: verwelkomen wat je beleeft en ervaart – zonder te oordelen. Het leerde mij een open houding aannemen. Een vaardigheid die ook buiten de yogamat goed van pas komt.

Yoga helpt om te aarden, om rustiger te worden. Ik mis het als ik het niet doe. Ook het lesgeven vind ik heel fijn om te doen, dat doe ik nu ruim 4 jaar. Samen yoga doen in onze mooie nieuwe ruimte, voelt als een voorrecht, een fijn rustpunt in de week. Het is mooi om dat te kunnen doorgeven en samen te beleven. Het is echt even tijd voor jezelf. Wees welkom!

Marieke geeft de volgende cursussen:

Kundalini Yoga

Dinsdagavond van 18:30 - 19:30 uur            Anahata, Nijmegen Centrum
 * op aanvraag & bij voldoende belangstelling: Kundalini Yoga Kort *

Dinsdagavond van 20:00 - 21:30 uur            Anahata, Nijmegen Centrum

Woensdagochtend van 9:15 - 10:30 uur       De Broederij Lindenholt

De Locaties:

Anahata: Van Trieststraat 14, Nijmegen Centrum

De Broederij: Nieuwstadweg 37, Lindenholt

                       Vragen? Mail me gerust!